Šťastná hvězda díky umělcům září zase o trochu víc

PRAHA – Lucie Vondráčková, Petr Kolář, Anička Slováčková, Jana Uriel Kratochvílová, Dáda Patrasová, Davide Mattioli, skupina Maxíci a mnoho dalších umělců věnovali Nadačnímu fondu Šťastná hvězda stejnojmennou píseň. Ve videoklipu, který vzniká ve studiu Vintage u Michala Pešouta, se vystřídá celkem 40 interpretů, kteří se na písni podílejí bez nároku na honorář. Kdo další se na písni podílí? Kromě výše uvedených umělců jsou to skupina Turbo, Ondra Havel, Linda Finková, Heidi Janků, Josef Vágner, Richard Sacher, skupina Voko Bere, Lucy Junk, Ina Urbanová, Adam Kukačka a jeho skupina či Petr Podhájecký. Většina umělců se zúčastní slavnostního křtu videoklipu, který se uskuteční 14. prosince 2016 od 20:00 hod. v baru Golden WingZ – Polská 7, Praha 2. Kmotry písně bude David Gránský a Jakub Vágner.

Nadační fond Šťastná hvězda byl založen v únoru 2014, působí ve všech regionech České republiky, nejširší záběr je však směřován do Kraje Vysočina. V rámci svých programů pomáhá vždy konkrétním osobám. Jedná se především o pomoc malým pacientům s onkologickým onemocněním, cystickou fibrózou, dětem po mozkové obrně, dospívajícím dětem po léčbě závažných onemocnění odkázaných na vozíček či jinak zdravotně handicapovaným. Impulzem k založení fondu se stalo setkání rodičů onkologicky léčených dětí s podobným osudem.

Hlavní vizí fondu je především materiální pomoc dětským pacientům, jejich rodinám a zdravotně handicapovaným mladistvým. Finanční podpora je potom cílena na konkrétní potřeby nehmotného charakteru. Pomoc bývá často velmi nákladná, činnost nadačního fondu je závislá zejména na pomoci dárců. Přispět lze penězi přímo na účet nadačního fondu, podpořit handicapované však lidé a firmy mohou také nákupem propagačních předmětů, účastí na kulturní akci, kdy jde výtěžek ze vstupenek na pomoc potřebným, podílet se na dražbě apod.

Aby se informace o možnosti pomáhat lidem, kterým osud nepřál, šířily k těm, kteří mají chuť a možnost pomoci, je třeba nadační fond dostat do povědomí široké veřejnosti. To se daří zejména díky patronům, mezi něž patří například zpěvák Michal David, herec Ondřej Vetchý nebo skupina Maxíci. „Věříme, že tato píseň se dostane do podvědomí lidí a nadace bude moci více pomáhat. Nemocné děti mají mnoho snů a přání, ale jen jedno je to největší – být zdráv. Všechny děti se chtějí smát,“ říká ředitelka Nadačního fondu Šťastná hvězda Alena Skovajsová.

(-jh-)