Výrobce vánočních ozdob IRISA Vsetín chystá Den otevřených dveří a Mikulášský jarmark

IRISA slaví 68 let od svého vzniku a k této příležitosti chystá Den otevřených dveří. Pokud jste milovníci Vánoc, přijďte se podívat 3. prosince 2022 od 8:00 do 14:00 hod. na Den otevřených dveří spojený s Mikulášským jarmarkem, pokochat se magickou krásou vánočních dekorací a prohlédnout si, jak se za posledních 68 let nezměnil půvab ručně foukaných skleněných vánočních ozdob. 

Svět se mění, nálada společnosti se mění stejně jako její vkus, ale to, co stále zůstává je celospolečenská obliba tradičního svátku připomínající narození Ježíše Krista. Vánoce jsou obdobím, kdy dostaneme čas na odpočinek strávený doma obklopeni rodinou. K té pravé atmosféře neodmyslitelně patří také vánoční dekorace, které vévodí stromeček. Mnoho takových stromečků u nás i za hranicemi zdobí už od roku 1954 skleněné ozdoby z dílny vsetínského výrobního družstva IRISA, jehož roční produkce je cca 800 tisíc ozdob.

V nabídce družstva IRISA naleznete špice, ovály nebo vánoční baňky, prodávané samostatně nebo v sadách v nejrůznějších barevných provedeních s ručně malovaným vzorem. Skleněné ozdoby jsou ručně foukané speciální patentovanou technikou stříbřením zevnitř a díky tomu mají silnější barvu. Na takové ozdobě pak více vynikne ručně vykreslený vzor a každý jeho detail. Novinkou z produkce jsou luxusní sady ozdob v posledních letech velmi populárních vzorů – modrotisk, perníčky nebo cibulák. Dále jsou to oblíbené kreativní sady vánočních ozdob pro celou rodinu.

IRISA si stále drží místo jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů zdravotně postižených osob, kteří tvoří více než polovinu ze všech zhruba 300 zaměstnanců družstva.

Ve Vsetíně má IRISA produktovou prodejnu na adrese Jasenická 697. Můžete si také prohlédnout a odnést ozdoby z dílny nebo si v rámci exkurze prohlédnout samotnou výrobu. Vánoční ozdoby si můžete zakoupit kromě podnikové prodejny také v e-shopu na webových stránkách www.irisa.cz.

 

ODKAZY:

Oficiální webová prezentace a e-shop: www.irisa.cz

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063674587132

(-jh-)