E-SHOP JANAMUSIC: Kytarové dusítko strun

Čas od času při live hraní speciálních technik (např. obouručního tapingu nebo legátové hry pouze levou rukou) nebo třeba ve studiu, kdy díky nežádoucímu pazvuku od nedobře odtlumených strun musíme zbytečně znovu přehrát jinak dobře zahraný part, by se hodila třetí ruka, která by  struny odtlumila. Zkuste dusítko strun výrobce JANAMUSIC, které mimo jiné používá kytarista Petr Henych. Jeho video můžete zhlédnout na odkazu https://www.youtube.com/watch?v=EPcylqvIM9Q .

Ve studiu se to často řeší nějakým ručníkem, tričkem, ponožkou, která se omotá kolem krku za nultým pražcem. Před časem začal mírný boom s používáním froté gumičky do vlasů, která byla flexibilnější než omotaný ručník a dala se při potřebě posunout za nultý pražec.  Ta má však několik vážných nevýhod –  není rozměrově uzpůsobena obvodu krku, je příliš tenká, nedá se u ní nastavit síla přítlaku na struny a časem se vytahá.

Výrobek „dusítko strun“ všechny zmiňované nevýhody odstraňuje – sílu přítlaku si nastavíte utažením přezky a šíře tlumící plochy je více než 1 cm, což zaručuje spolehlivé odtlumení všech 6ti strun. Ve světě se podobné zařízení prodává pod názvem Fretwrap a můžete ho vidět v akci především u kytaristy Guthrie Govana a spoustě dalších.

E-shop JANAMUSIC nabízí verzi pro šestistrunnou elektrickou kytaru, která je univerzální velikosti a díky možnému přizpůsobení obvodu přezkou by měla sedět na většinu profilů kytarových krků.

Internetové stránky Petra Henycha: www.henych.com 

Výroba a distribuce: 

JANAMUSIC – Jana Henychová

http://shop.janamusic.cz 

info@janamusic.cz

Text: Petr Henych, Jana Henychová

Foto: JANAMUSIC